LG Chem hakkab NASA skafandritele patareisid tootma

LG Chem ja NASA allkirjastasid tarnelepingu, mille kohaselt hakkab LG Chem varustama kosmoseretkedel kasutatavaid skafandreid liitiumioonakudega.

921211_581230568564625_432769107_o1

 17.juulil teatas juhtiv Lõuna-Korea keemiaettevõte LG Chem koostöölepingu allkirjastamisest NASA-ga, mille kohaselt hakatakse kosmoseretkedel kasutatavatel skafandritel kasutama LG Chem toodetud liitiumioonakusid. Koostöölepinguga sisenes firma rahvusvahelisele kosmoseturule ning ettevõtte sõnul on see Korea jaoks esimene taoline kokkulepe. Kohalik tootja alustab NASA varustamist uute patareidega, mis annavad skafandritele elektrivoolu, aasta teises pooles.

„Meie patareid omavad suurt tähtsust skafandrite juures, mis tagavad astronautide ellujäämise, pakkudes erinevaid funktsioone, nagu hapnikuga varustamine, kommunikatsiooni võimaldamine ja radiatsiooni avastamine,“ sõnas LG Chem ametnik.

LG esindaja sõnul on nende liitiumioonakudel võrreldes hõbe-tsink akudega, mis on laialt levinud lennu-, kosmose- ja sõjatööstuses, viis korda pikem eluiga ja parem hinna konkurentsivõime. Just kõrge hinna ja lühikese eluea tõttu otsustas NASA viimased vahetada liitiumioonakude vastu, eelnevalt erinevate suurte tootjate patareisid testides.

LG Chem testis patareisid nende patenditud SRS (stability reinforced separator) tehnoloogiaga, näidates liitiumioonaku toimimise ja stabiilsuse tipptaset.

Tehnoloogia võimendab liitiumioonaku stabiilsust kattes eraldaja keraamilise materjaliga ja suurendades termilist ning mehhaanilist jõudu sisemise lühise ennetamiseks.