LG Display ehitab maailma esimese 5. generatsiooni OLED valguspaneelide tehase

LG teatas, et investeerib uude OLED valguspaneelide tootmistehase ehitusse. Lõuna-Korea linna Gumisse ehitatavast tehasest saab esimene 5. generatsiooni (1000 x 1200mm) OLED valguspaneelide tehas maailmas.

Flexible OLED light panel installation (Center Piece)

Tehase esmane tootmismaht saab olema 15 tuhat klaassubstraati kuus ning seda saab olema võimalik järk-järgult suurendada vastavalt turusituatsioonile.

Tänu suurenenud tootmisele uues tehases loodab LG Display tõsta ettevõtte efektiivsust ning muuta seeläbi toodete hindu märkimisväärselt konkurentsivõimelisemaks. Ühtlasi aitab LG Display tehniline oskusteave OLED ekraanide tootmise vallas tõsta OLED valgustoodete kvaliteeti.

5.generatsiooni tehas annab ettevõttele paindlikkuse toodetavate paneelide mõõtmete osas. Suurema klaassubstraadi kasutamise kaudu tekib võimalus toota valguspaneele erinevates suurustes – alates väikestest kuni hiigelsuurteni välja. Hiiglaslike valguspaneelide tootmine annab firmale omakorda parema lähtekoha laiemale valgustite turule sisenemiseks.

Uue tehase loomine toetab LG Display üldist visiooni selles, et pakkuda kasutajatele üle maailma põnevaid OLED tehnoloogiaid erinevate rakenduste kõige laiemas valikus. Ettevõte keskendub eelkõige koht- ja dekoratiivvalgustite tootmisele luksuslike jaekaupluste ning majutusasutuste jaoks, aga ka laiemalt valgustite turule sisenemisele. Lisaks paneb LG Display rõhku selliste OLED valguspaneelide väljatöötamisele, mis on ühildatavad mööbli, ehitusmaterjalide, elektrooniliste seadmete ja muuga.

OLED valgusteid valmistatakse isevalgustuvate orgaaniliste materjalide kihtidest, mis tagavad tavapirniga võrreldes madalama energiatarbimise ja väiksema soojuskiirguse. Need on keskkonnasõbralikud ja pakuvad lähimat alternatiivi looduslikele valgustitele. Tänu OLED valgustite heale painduvusele ja õhukesele kestale on nende kasutusvõimalusi palju ning see omakorda võib olla täiesti uue valgustite turu tekkimise eelduseks.