LG esitles IFA 2015 tehnikamessil nutisensorit ja nutikaid kodumasinaid

LG tutvustas IFA 2015 tehnikamessil Berliinis oma uusimaid nutikaid koduseadmeid ja nutisensorit. LG uut SmartThinQ sensorit saab kinnitada mitmetele tavalistele kodumasinatele, et teha nad „nutikaks“. Lisaks tutvustab LG ka uut nutikat mikrolaineahju ja õhukonditsioneeri, mis sobivad mõlemad AllJoyn avatud interneti asjade platvormiga, mille töötas välja Allseen Alliance.

LG-SmartThinQ-Sensor-02

SmartThinQ Sensor on ümmargune seade, mida saab kinnitada olemasolevatele kodumasinatele, nagu näiteks pesumasinatele või külmikutele, et tunnetada nende tagasisidet, nagu näiteks vibratsiooni või temperatuuri ja kommunikeerida seda SmartThinQ rakenduse kasutajate nutitelefonile. Näiteks kinnitades sensori tavalise pesumasina ukse külge, muudab see masina nutiseadmeks, mis annab omanikule teada, kui pesutsükkel on lõppenud. SmartThinQ sensorit külmikule kinnitades saadab see teate nutitelefonile, kui mõni külmikus olev toiduaine hakkab aeguma. Sensor peab ka arvet selle kohta, mitu korda on külmikuust avatud ja seda isegi siis, kui omanik on kodust ära. Kui SmartThinQ sensor õhukonditsioneerile või muudele koduseadmetele kinnitada, saab neid tänu sensorile juhtida otse läbi SmartThinQ mobiilirakenduse.

LG-SmartThinQ-Sensor-01

AllJoyn on vabavaral põhinev tarkvaraplatvorm, mis lubab seadmetel ja rakendusel omavahel suhelda. AllJoyn platvormi lõid Allseen Alliance liikmed. Allseen Alliance on tööstusteülese asjade interneti (Internet of Things) ühendus, kuhu kuulub rohkem kui 180 ettevõtet. AllJoyn valmidusega nutikas LG mikrolaineahi Smart Lightwave Oven lubab kasutajatel retsepte alla ja üles laadida ning sõpradega jagada oma nutitelefonist. Ahjul on ka WiFi ühendus, mille abil saab nutitelefoni kaudu seadistada küpsetusrežiime, temperatuuri ja küpsetusaega vastavalt vajadusele. Smart LightWave Oven oskab ka ise endal probleeme diagnoosida, lahendusi otsida ning vajadusel LG klienditoelt remondiinfot leida. LG nutikas õhukonditsioneer Smart Air Conditioner mitte ainult ei teata omanikele, kui tuleb õhufiltrit vahetada, vaid seda saab ka eemal olles nutitelefonist juhtida, et ruum juba sisse tulles mõnusalt jahe oleks.

„Nutikate koduseadmete omaks võtmine on olnud üsna aeglane protsess, sest on jäänud mulje, et tehnoloogia ei ole kergesti ligipääsetav,“ ütles LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company president ja tegevjuht Jo Seong-jin. „LG jätkab innovaatiliste toodete, nagu näiteks SmartThinQ, tutvustamist, mis muudavad elu mugavamaks ja tehnika kergemalt kasutatavaks.“