LG alustas oma kumerate 105-tolliste 4K ULTRA HD telerite müüki

LG teatas, et esmakordselt aasta alguses CES tehnoloogiamessil tutvustatud 105-tollisele ULTRA HD kumerale telerile on alates sellest nädalast Lõuna-Koreas võimalik eeltellimusi tegema hakata. Üle 11 miljoni piksliga (5120 x 2160) ning CinemaScope 21:9 kuvasuhtega LG teleril (mudel 105UC9) on üliterav pilt ning väga kvaliteetne heli.

Ultra HD

LG kumera ULTRA HD teleri 21:9 kuvasuhtega LCD ekraanil on 11 miljonit pikslit, mis on rohkem kui Full HD teleritel. Mudel 105UC9 tagab parima pildikvaliteedi tänu LG True 4K Engine Pro ja IPS 4K paneelile. True 4K Engine Pro eemaldab pildivead ning ülesskaleerib madalama resolutsiooniga sisu peaaegu Ultra HD kvaliteedini. IPS 4K paneel tagab kontrasti, elulähedased värvid ning laia vaatenurga.

„LG 105-tollise 21:9 kumera ULTRA HD teleri loomise eesmärgiks on tuua kinosaal elutuppa,“ ütles In-kyu Lee, LG Home Entertainment Company vanem asepresident ja teleridivisjoni juht. „Kumera 5K CinemaScope ekraani ning 7,2 kanalilise kõlaritesüsteemiga on mudel 105UC9 siiani LG kõige erilisem ULTRA HD teler üldse. See annab tõuke koduste meelelahutussüsteemide innovatsioonile ning näitab, mis saab võimalikuks, kui tuua kõik tänased kaasaegseimad teleritehnoloogiad kokku.“

Ultra HD 1LG teleri rikka helikvaliteedi tagavad sisseehitatud 7,2 kanal, 150W helisüsteem, LG ULTRA Surround kontseptsioon ning koostöö kõrgetasemeliste audiotoodete tootjaga Harman Kardon. Samasuguse kuvasuhtega nagu Hollywoodi filmid, pakub 105UC9 CinemaScope 21:9 ekraan ja selle mitmekanaliline helisüsteem kinoelamusele sarnast telerivaatamise kogemust. Teleriekraani kumerus on hoolikalt välja mõõdetud, et saavutada suurim elamus. Vaadates väiksemamõõtmelist 16:9 kuvasuhtega sisu, saab samal ajal kasutamata ekraani pinnal näidata lisainfot või seadistamise võimalusi.

Ultra HD 2

Mudelil 105UC9 on LG uuematele nutiteleritele omane webOS operatsioonisüsteem, mis muudab teleri kasutamise lihtsaks ja kiireks. webOS aitab vahetada sisu, leida uusi põnevaid saateid, rakendusi ja teenuseid või ühendada teler teiste väliste seadetega ning vaadata sealset sisu. webOS-i animeeritud abiline BeanBird abistab teleri algse seadistamise juures ning muudab selle kiireks ja lõbusaks. Kombineerides Film Pattern Retarder (FPR) 3D tehnoloogia eriti kõrge pildiresolutsiooniga pakub LG 4K 3D+ funktsioon võimast 3D vaatamiskogemust. Tänu 4K 3D ülesskaleerimise võimalusele muudab teler ka SD, HD ja Full HD sisu selgeks peaaegu ULTRA HD resolutsiooniga sisuks.

LG 105UC9 müük teistel turgudel algab aasta neljandas kvartalis. Hinnad ja täpsed saadavuse kuupäevad teatatakse igal turul eraldi.