LG avalikustas 18-tollise painduva läbipaistva OLED ekraani

Maailma juhtiv innovaator ekraanitehnoloogias, LG Display, teatas, et on arendanud kokkurullitava ning läbipaistva 18-tollised OLED ekraani. Nende uute ekraanidega tõestas LG, et on oma tehnoloogiaga valmis juhtima  läbipaistvate ja painduvate ekraanide turgu.

Flexible (Rollable) OLED_01

Painduval OLED ekraanil on 1200×810 kõrgklassi resolutsioon peaaegu miljoni piksliga. Ekraani kumeruse raadius on 30R. Ilma funktsioone mõjutamata saab ekraani kokku rullida raadiuseni 3cm. See tõestab, et LG saab tulevikus turule tuua kokku rullitavaid telereid, mis on suuremad kui 50 tolli.

LG kasutas kõrgmolekulaarset polüamiidipõhist kile tavalise plastiku asemel, et maksimeerida ekraani nõgusus.  Polüamiidkile aitas samuti vähendada ekraani paksust, samal ajal suurendades oluliselt selle painduvust.

Flexible (Rollable) OLED_02

OLED ekraan on 30% ulatuses läbipaistev, mis saavutati tänu läbipaistvaid piksleid kasutavale tehnoloogiale. Samuti on firma vähendanud ekraani hägususe ainult 2%ni. Selle läbimurdelise arenguga on firma oluliselt tõstnud läbipaistvate ekraanide tehnoloogiataset. Arvestades, et olemasolevate läbipaistvate LCD ekraanide läbipaistvus on vaid ligikaudu 10%, on uus ekraan märkimisväärselt suur samm edasi.

Transparent OLED

“LG on OLED-telerite turul teerajaja ning juhib järgmise generatsiooni rakendusliku OLED tehnoloogiaga toodete turgu. Me oleme kindlad, et 2017. aastaks oleme arendanud suuremad kui 60-tollised ULTRA HD painduvad ja läbipaistvad OLED ekraanid, mille läbipaistvus saab olema rohkem kui 40% ja kumeruse raadius üle 100R, juhtides tulevikus sellega ekraanide turgu.” Ütles LG Display asepresident ning teadus- ja arenduskeskuse juht In-Byung Kang.