LG tagas jalgpalli MMi ajal energiatõhususe Brasiilias Arena da Baixada staadionil

Estádio Joaquim Américo Guimarães, fännidele paremini tuntud kui Arena Da Baixada staadion Brasiilias renoveeriti sel aastal, et võõrustada nelja rahvusvahelist FIFA MMi jalgpallimatši. Teiste täienduste hulgas lisati staadionile istmeid ning paigaldati sissetõmmatav katus, mille tulemusena  suurenes staadioni  mahutavus 40000ni. Kuna matšid peetakse palavate ilmadega juunis, valisid staadioni arendajad LG Electronics’i kõrge energiatõhususega Variable Refrigerant Flow (VRF)jahutussüsteemi Multi V nii administratiivruumidesse, istekohtadele kui ka mängualale.

MULTI V system

Arena da Baixada on esimene staadion maailmas, mis on varustatud LG Multi V süsteemiga. Rajatisse integreerituna  võimaldas Multi V lahendus staadionil ületada USA  Energy Standard for Buildings Except Low-Rise Residential Buildings (ASHRAE) 90.1 energiatõhususe standardi. Multi V omab silmapaistvat jõudluskoefitsenti (COP) 4,6, mis aja jooksul aitab staadionil saavutada suurepärase investeeringute tasuvuse. Süsteem kasutab ka  osoonisõbralikku külmutusagensit  R-410A’d, millele on omistatud the U.S. Green Building Council (USGBC) Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) sertifikaat.

MULTI-V-Stadium

Arena da Baixada projekt oli eriliselt väljakutsuv, kuna temperatuuri kontrollitavus pidi olema tõhus, kuid samal ajal paindlik staadioni erinevatel aladel. Kokku 70 õueseadeldist, mahutavusega 8HP kuni 20HP ja 198 siseseadeldist, sealhulgas laekasset ja torudest siseseadeldised, installeeriti koos 85 puhuri ja väljalasketoruga. Sise- ja väliseadeliste kombinatsioon andis tulemused, mis saavutas nii soovitud efektiivsuse kui ka mitmekülgsuse.

Kuigi suur osa edust on omistatud tipptasemel tehnoloogiale VRF süsteemis, oli algusest lõpuni võtmeelemendiks ka LG oskus kliendiga lähedaselt töötada ning projekti juhtida. Kui installatsioon oli valmis, kindlustas LG ka täispaketi tehnoloogia-alast väljaõpet ja oma toetuse, et garanteerida kliimaseadmete ideaalne töö jalgpallimatšide ajal.