LG esitleb CES elektroonikamessil uusi ULTRA HD telereid

LG tutvustab sel nädalal Las Vegases toimuval CES elektroonikamessil uut ULTRA HD teleriseeriat. Kui juba möödunud aastal köitis LG messikülalisi  täiendatud omaduste ja pildikvaliteediga ULTRA HD teleritega, siis sel aastal on latti veelkord tõstetud. LG tutvustab messil maailma esimest 21:9 kuvasuhtega 105-tollist nõgusat ULTRA HD telerit (mudel 105UC9) ning uut 4K ULTRA HD teleriseeriat.

105UC9

Uuel nõgusa ekraaniga teleril on 21:9 kuvasuhe ning  5120 x 2160 5K resolutsioon, kaunis ergonoomiline disain ning suur 105-tolline ekraan, mis pakub paremat kodust kinoelamust kui ükski teine olemasolev teler. Eriti lai ekraan pakub võimalust tutvuda vaatamisteabega ekraani ääres, segamata seejuures vahepeal ekraanil toimunu vaatamist. Mudeli 105UC9 head pildikvaliteeti täiustab sügav ja rikkalik heli, mida tekitab ettepoole suunatud 7,2 multikanaliga helisüsteem, mis on välja töötatud koostöös Harman Kadroniga. LG ULTRA Surround kontseptsioonile kohaselt tekitavad kõlarid kuulamiskogemuse, mis viib vaataja veelgi sügavamale ekraanil näidatavasse keskkonda.

105UC9

Lisaks esitleb LG uut 4K ULTRA HD teleriseeriat UB9800, kuhu kuuluvad 65-, 79-, 84- ja 95-tollised mudelid. UB9800 seeria on varustatud unikaalse patendeeritud kiibiga, mis parandab Ultra HD resolutsiooni ning optimeerib üldist pildikvaliteeti. Tänu mainitud kiibile eristab LG uusim Tru-ULTRA HD Engine Pro selgelt LG telerite pildikvaliteeti konkurentide omadest.

UB9800 seeria teleritel on nutikam ülesskaleerimise funktsioon, mis muudab SD, HD või full HD vaate teravamaks ning pakub Ultra HD-le sarnast pildikvaliteeti. Koostöös täiustatud Super Resolution Algorithm’iga garanteerib Tru-ULTRA HD Engine Pro veelgi nauditavama vaatamiskogemuse ning eemaldab pildivead, mis on omased teistele ülesskaleerimise süsteemidele. Lisaks toetab Tru-ULTRA HD Engine Pro tehnoloogiat nimega 4K Motion Estimation Motion Compensation (MEMC),  mis tagab, et kogu 4K Ultra HD pilt paistab elutruu ning ei muutu liikumisel ähmaseks.

Eriti tulevikku vaatav täiendus LG ULTRA HD teleritel on sisseehitatud 4K HEVC 60p dekooder. Seade dekodeerib ülekandesignaalid nii H.264 kui ka HEVC H.265 formaatides, mõlemis 30p või 60p. Veelgi enam, teler näitab sujuvalt Ultra HD sisu peaaegu kõikidelt sisenditelt, sealhulgas HDMI 2.0, USB ja LAN. Uued mudelid sisaldavad ka unikaalset LG ULTRA HD CINEMA 3D-d, mis kasutab Film Patterned Retarder (FPR) tehnoloogiat, et näidata 3D pilti peaaegu täiesti ilma vilkumiste või üleminekuteta.  Tunnustatud LG IPS tehnoloogia pakub erakordselt detailset pildikvaliteeti ning laia vaatenurka.

LG CES 2014 messiväljapaneku (Las Vegas Convention Center, Central Hall #8204) külastajatel on võimalik oma silmaga toodet näha ning sellega tutvuda ajavahemikul 7-10. jaanuar.