LG esitleb CES 2014 messil uudseid ja võimekaid audio-videosüsteeme

LG esitleb jaanuaris Las Vegases toimuval rahvusvahelisel tarbeelektroonikamessil CES 2014 (International Consumer Electronics Show) oma uusimaid audio-video tooteid, mille hulgas on juba paljukiidetud ja ruumisäästlik SoundPlate (mudel LAB540W), esteetiliselt silmatorkav Sound Bar (mudel NB5540) ning uudne juhtmevaba audiosüsteem (mudel NP8740).

LAB540 with SWF

Seade SoundPlate LAB540W on uusim lisandus LG uudsesse õhukeste audioseadmete kategooriasse. Olles vaid 39,5mm paksune, on seade märkimisväärselt ruumisäästlik ning seda saab paigaldada ka 32-55-tolliste telerite alla. SoundPlate on varustatud jõulise 4.1 kanaliga, 320W helisüsteemiga ning eraldiseisva juhtmevaba bassikõlariga. Lisaks toimib seade ka kui ühendusportaal, millel on  sisseehitatud 3D Blu-ray mängija LG Smart TV funktsionaalsusega, mis muudab iga lameekraanteleri võimsa heliga nutiteleriks. Samuti saavad kasutajad kasutada teist ekraaniseadet, et juhtmevabalt mudelisse LAB540W üle WiFi võrgu või Bluetoothi sisu striimida.

NP8740

LG juhtmevaba audiosüsteem NP8740 on 2014 CES innovatsiooniauhinna võitja. See on varustatud uusima silmusvõrgu tehnoloogiaga, millel olemas kahesageduslik WiFi tugi (2.4/5GHz). Seadme iga juhtmevaba kõlar toodab selget ja rikkaliku heli, saates selle paljudesse eri suundadesse korraga. Kõlareid saab paigutada igaühe enda soovi järgi kasvõi eri ruumidesse, luues terves majas ühe helisüsteemi. Tänu sisseehitatud silmusvõrgu tehnoloogiale on võimalik mängida sama muusikalugu terves majas korraga (Party Mode) või erinevaid lugusid erinevatest kõlaritest (Personal Mode). Lisaks saab mudelit NP8740 ühendada vajadusel ka teistesse audiosüsteemidesse. Samuti lubab antud juhtmevaba audiosüsteem tänu allalaaditavale nutitelefonirakendusele, mis muudab telefoni kontrollpuldiks, ligipääsu ka ilma koduvõrgu olemasoluta. Kasutajad saavad sujuvalt striimida muusikat ka online allikatest. Üldine selgus on muutunud veelgi kvaliteetsemaks tänu kahekordsele kõrgsagedusvaljuhääldi korraldusele ning seadme 24 bit/192kHz pakub stuudiolaadset helikvaliteeti.

NB5540

LG arvukad Sound Bar helisüsteemi valikud on erineva suuruse ja stiiliga teleritele heaks täienduseks. Minimalistliku disainiga 320W NB5540 helisüsteem on varustatud 4.1 kanalisüsteemiga ning toodab tänu ettepoole suunatud kõlaritele võimsat heli. NB5540 toetab HDMI kasutajaliidest ühes Audio Return Channel (ARC) funktsiooniga, mis võimaldab ühendada helisüsteemi ja teleri üksnes ühe juhtme abil. Bluetoothi võimekusega süsteemi on võimalik paigaldada seinale, mistõttu on sellele igas kodus lihtne sobiv koht leida.

NB5540 Woofer

LG mikroaudiosüsteemi (mudel CM3430) tunnustati 2013. aastal Euroopa Pildi- ja Helitehnika Assotsiatsiooni (EISA) parimate toodete valimisel. Nii NB4530A kui NB5530A Sound Bar helisüsteemid on pälvinud disainiauhinna, esimene Red Dot ning teine iF auhindade jagamise raames.

LG CES 2014 messiväljapaneku (Las Vegas Convention Center, Central Hall #8204) külastajatel on võimalik oma silmaga LG erinevaid tooteid (sh Pocket Photo 2.0  mobiiliprinter, kodukinosüsteemid, jms) näha ning nendega tutvuda ajavahemikul 7.-10. jaanuar.