LG Display alustab nutitelefonide painduvate ekraanide seeriatootmisega

LG Display teatas, et alustab peagi nutitelefonide painduvate OLED ekraanide seeriatootmisega. Uudne ekraan markeerib järjekordset verstaposti ettevõtte tegevuses.

LG flexible OLED Smartphone Screen

“LG Display toob turule nutitelefonide painduvad ekraanid, mis on varustatud tööstuse juhtiva tehnoloogiaga,” ütles LG Display tehnoloogiadirektor Dr. Sang Deog Yeo. “Painduvate ekraanide turg kasvab prognooside kohaselt kiirelt. Seda tehnoloogiat rakendatakse tõenäoliselt üsna pea ka teiste seadmete ehituses. Meie eesmärk on liikuda selles arenevas valdkonnas jõudsalt edasi ning tuua tarbijateni uued tooted, millel on täiustatud võimekus ja disain.

LG flexible OLED Smartphone Screen

LG Display painduva OLED ekraani ehituses on klaasi asemel kasutatud plastikust substraate. Ekraan on nõgus, painutatav ja purunemiskindel tänu isolatsioonitehnoloogiale ning tagaküljel paiknevale polümeerkilele. LG Display painduv OLED ekraan on kõigest 0,44 mm paksune ja kaalub üksnes 7,2 gr ka 6-tollise ekraani puhul.

2012. aasta märtsis arendas LG Display välja maailma esimese 6-tollise elektroonilise paberi ekraani, mis baseerub e-tindil. Hiljuti turule toodud 55-tollise nõgusa ekraaniga teleri valguses kinnistab tänane teadaanne LG Display juhtivat positsiooni painduvate ekraanide tehnoloogias.

LG flexible OLED Smartphone Screen

HIS Display Bank uurimuse kohaselt kasvab painduvate ekraanide turg järgnevate aastate jooksul märkimisväärselt, küündides 2019. aastaks 10 miljardi USA dollarini. LG Display soovib painduvate ekraanide tehnoloogiat täiustada ja rikastada tarbijate igapäevaelu rullitavate ja kokkumurtavate ekraanidega.