LG Display arendab maailma esimest Quad HD LCD ekraani nutitelefonidele

LG Display teatas, et peagi tutvustatakse maailma  esimest Quad HD AH-IPS LCD ekraani nutitelefonidele. Uuel 5,2-tollisel LG Display erkaanil on 2560×1440 pikslit ning 535-suurune pikslitihedus, mis ületab kõikide tänaste  mobiilseadmete ekraanide võimekuse.

Quad HD AH-IPS LCD

Võrreldes seniste mobiiltelefonide ekraanidega võimaldab LG Display Quad HD ekraan nutitelefonidele selgemaid pilte, värve ning kontrastsust. See edasiarendus pakub tarbijatele elutruud ning täpset vaatamiskogemust. LG Display Quad HD ekraanil on käibelolevate mobiiltelefonide seas kõrgeim pikslitihedus.

Lisaks võimaldab Quad HD ekraan kasutajatel vaadata veebilehekülgi kogu ulatuses ning ilma pildimoonutusteta – erinevalt käibelolevatest Full HD ekraanidest, mis kuvavad üksnes ¾ veebilehekülje tegelikust ulatusest. Ekraani suurendades saavad kasutajad lugeda moonutusteta ja teravamat teksti.

Kõigest 1,21 mm paksune ning 1,2 mm laiuse servaga LG Display uus Quad HD ekraan on kõige õhem ning kõige kitsama ekraaniservaga mobiilseadmetele loodud Quad HD LCD ekraan, olles 12% õhem kui LG Display möödunud kuul lansseeritud 5,2-tolline Full HD ekraan. Uuel LG Display erkaanil on 430 niti suurune eredus.

LTPS (Low Temperature Poly-Silicon) tehnoloogial põhinevate nutitelefonide ekraanide tootmine ületab tuleval aastal hinnanguliselt 765 miljonit ühikut, kuivõrd suuremad ekraanid, kõrgem resolutsioon ja ökonoomne energiakasutus on muutumas antud segmendis võtmeteguriteks.