LG avas koostöös Changi Airport Grupiga „Sotsiaalse Puu“

Tehnoloogiaettevõte LG Electronics (LG) ning Changi Airport Grupi koostöö tulemusena avati Changi rahvusvahelise lennujaama esimeses terminalis „Sotsiaalne Puu“, mille näol on tegemist 8,7 meetri kõrguse ja 11,1 meetri laiuse installatsiooniga, mis asub täpselt lennujaama esimese terminali südames, Central piazzal. Installatsiooni eesmärgiks on anda reisjatele võimalus suhelda oma lähedaste ja sõpradega, kes on kaugel eemal.

LG Social Tree

Installatsioon sümboliseerib ka lennujaama globaalset haaret ja ühendavat olemust, tänu millele sai 2013. aastal pälvitud SKYtrax’i Parima Lennujaama auhind. „Sotsiaalse Puu“ installatsioon koosneb 64 47-tollisest LG 47WV30 displeist, mis on paigutatud silindri-kujulise seinana; samuti leiab lennujaamast kaheksa kioskit, kus reisijad saavad postitada pilte ja jagada fotosid ning videoid nii Facebooki keskkonna kaudu kui ka e-mailiga saates. Lisaks on installatsiooni kujunduses kasutatud veel sadat metallkiirt, mis ulatuvad laeni ning on pööratud väljapoole, sümboliseerimaks Changi lennujaama rahvusvahelist haaret.

Changi rahvusvaheline lennujaam lennutab reisijad iga päev 240 linna ja ligikaudu 60 riigi vahel, mis kõik on üle maailma laiali. Seda arvesse võttes ongi „Sotsiaalse Puu“ kontseptsioon loodud reisjatele, kes saavad kioskisse sisseehitatud kaamerate abil teha fotosid ja salvestada videoklippe, et neid siis koheselt enda sõprade ja  perega jagada. Reisijate videoid saab samuti postitada silindrikujulisele videoseinale ning kõrvutada teiste piltidega Singapuri panoraamist, akvaariumist, metsast, linna tänavatest või hoopis selle kõrgtehnoloogilistest majadest – kõik eesmärgiga lubada reisjal enda külastusest märk maha jätta ning jagada enda elamust teistega. Salasõnaga kaitstud konto lubab külalistel pilte ja videoklippe „Sotsiaalse Puu“ serverites salvestada, et need oleks kättesaadavad ka hiljem.

LG Social Tree

LG displeides, mis moodustavad installatsiooni „tüve“, on kasutatud IPS displei tehnoloogiat, mis tagab erakordselt eredad värvid ja väga hea pildikvaliteedi. Displeisid ümbritsev 6,3 mm raam jätab paneelide vahele minimaalselt ruumi ning automaatse kalibreerimise tarkvara hoolitseb püsivalt hea värvi ning ereduse eest. Lisaks on videoseina elektritarve minimaalne, muutes selle nii keskkonnasõbralikuks kui ka kuluefektiivseks.