LG telerid lisati EPEAT keskkonnareitingute registrisse

Enam kui 50 LG telerimudelit on nüüd esimest korda üleval EPEAT ülemaailmses registris, mille eesmärk on muuta elektroonikat keskkonnasõbralikumaks.

LG EPEAT

 

EPEATi uus keskkonnareitingute kategooria sisaldab nii LG lameekraaniga HDTV telereid, internetiga ühenduvaid Smart TV telereid ja 3D võimekusega telereid. Süsteem, mis praegu hõlmab tooteid 42-st riigist ja piirkonnast, on kokku pandud selleks, et aidata tarbijatel, ettevõtetel ja avalikel asutustel identifitseerida keskkondlikult eelistatavaid telereid.

53 LG telerit, mis registrisse lisati, täidavad umbes 50 erinevat kriteeriumit, mis on paika pandud nelja-aastase protsessi vältel, kus osales ka USA Keskkonnakaitseagentuur, tööstuse esindajad ja võtmepositsioonil olevad vabaühendused. EPEAT kriteeriumid sisaldavad muuhulgas toote energiaefektiivsuse ja taaskasutusvõimaluste hindamist, ohtlike ainete koguste vähendamist, pakendit ja kestvust.

EPEATi juht Robert Frisbee tervitas LG Electronics ettevõtet uue koostöö puhul EPEATi registri telerikategoorias. „Ühe esimese teleritootjana on LG teinud olulisi samme selle poole, et televisioonivõimalused oleks maailma tarbijate jaoks keskkõnnasõbralikumad,“ kommenteeris ta.

EPEAT on keskkonnareitingute kullastandard juba alates 2006. aastast. See alustas ettevõtete, avalike asutuste ja tarbijate abiprogrammina, mis aitas neil valida ja osta „rohelisemaid“ arvuteid ja monitore. TV kategooria lisati registrisse vähem kui kaks kuud tagasi, kui register laienes ka printeritele, koopiamasinatele ja teistele elektroonikaseadmetele.