LG ostis HP-lt webOS operatsioonisüsteemi

LG Electronics (LG) ostis HP-lt webOS operatsioonisüsteemi tehnoloogia lähtekoodi, dokumendid, insenerioskuse ja webOSi veebileheküljed, et arendada järgmise generatsiooni Smart TV tehnoloogiat. HP kavatseb aga oma ressursse senisest rohkem suunata strateegilistesse ärilahendustesse, nagu näiteks pilveteenused.

LG electronics ja  HP

LG hakkab ostetud tehnoloogia abil Internetti kasutajateni otse läbi elektroonikaseadmete tooma. Ostetud üksusest saab LG Silicon valley Lab’i keskne meeskond, mis keskendub innovatiivsete lahenduste ühildamisele kõige populaarsemate platvormidega. Selle tehinguga saavad LG R&D asukohtadeks lisaks olemasolevatele San Josele ja Chicagole ka Sunnyvale ja San Francisco.

HP hinnangul võimaldab LG kogemus innovatsioonijuhtimisega otsida võimalusi, kuidas seda platvormi efektiivsemalt ja kiiremini kasutajateni hakata viima. HP saab selle asemel aga keskenduda pilvetehnoloogia arendamisele ja selle oma klientidele kättesaadavaks tegemisele.

HP ja LG hinnangul ei mõjuta see tehing materiaalselt kummagi ettevõtte finantsaruandeid.