Mitmele LG tootele anti CarbonFree sertifikaat

LG Electronics (LG) teatas, et kuus toodet on autasustatud CarbonFree® sertifikaadiga, tunnustamaks tarbeelektroonika ja kodumasinate tootja strateegiat loodusliku jalajälje vähendamisel. Sertifikaadi andis LG-le Carbonfund.org Foundation – üks juhtivatest organisatsioonidest globaalse soojenemise ning inimeste ja looduse vaheliste mõjude valdkondades.

Pesumasin

CarbonFree® sertifikaadiga tunnustatud toodete hulka kuuluvad LG Optimus G nutitelefon, OLED TV, pesumasin, külmkapp, tolmuimeja ja monitor. Nimetatud toodete puhul uuriti põhjalikult nende elutsüklit ning määrati kogu tootmistsükli looduslik jalajälg, alates tooraine logistikast lõpetades seadme äraviskamisega.

„Keskkondlikult teadliku ettevõttena oleme pannud palju rõhku sellele, et tuua turule keskkonnasõbralikke tooteid,“ kommenteeris Dr. Skott Ahn, LG Chief Technology Officer. „Küll aga tunnistame täie teadlikkusega, et tegu pole mitte sprindi vaid maratoniga ning et meil on veel pikk tee minna. Õnneks on meil hea start olnud.“