LG tutvustab maailma esimest kumera ekraaniga OLED telerit

Tehnoloogiaettevõte LG Electronics (LG) teatas, et tutvustab 8-11. jaanuaril Las Vegases toimuval CES 2013 elektroonikamessil revolutsioonilist OLED teleri mudelit EA9800, millel on lisaks WRGB värvitehnoloogiale ka õhuke ja kumer ekraan.

LG 55EA9800 OLED teler

Antud mudel, millel on ka CINEMA 3D võimekus, on OLED teleritööstuses esimene kumera ekraanipinnaga eksemplar. Pisut sissepoole kaardus ekraan tagab, et iga punkt ekraani pinnal on vaataja silmadest täpselt sama kaugel. See tähendab, et ekraani äärtel pole pilt moonutatud ning detailid ei jää nägemata. Kättesaadavuse ja võimaliku hinna kohta puudub praegu veel informatsioon.

“LG oli maailma esimene ettevõte, mis tõi turule 55-tollise OLED teleri,” ütles LG Home Entertainment Company president ja tegevjuht Havis Kwon. „See tehnoloogia pakub teistest vaieldamatult paremat teleri vaatamise kogemust. Kumera ekraaniga mudel toob aga OLED esteetiliste väärtustega perekonda vajalikku lisa.“

LG OLED teler pakub tänu oma WRGB tehnoloogiale elavat ja realistlikku pilti. Ainulaadne Four-Color Pixel süsteem sisaldab valget alampikslit, mis töötab koos tavalise punase, sinise, rohelise värviga, loomaks võimalikult realistlikke värve. Color Refiner tehnoloogia teeb aga pildi tonaalsuse rikkalikumaks. Lisaks on 55-tollisel OLED teleril suur kontrastsus, mis säilitab optimaalse taseme sõltumata taustavalgusest või vaatenurgast. Kontrasti ja võimalikult suure värvieristuse tarvis on telerisse lisatud ka High Dynamic Range algoritm (HDR).

Et OLED telerite ekraanid loovad oma valguse ise, puudub vajadus taustavalgustuseks. See tähendab, et telerid saavad olla äärmiselt väikese kaalu ja õhukese ekraaniga. Sel viisil on disainitud ka EA9800 koos oma modernse kumera ekraaniga. Teleri ehitusel on kasutatud Carbon Fiber-Reinforced Plastic (CFRP) materjali, vähendamaks toote kaalu ja tugevdamaks ekraani.

Kui LG Paper Slim disain ühendab õhukese ekraani ja telerit hoidva jala esteetilisse komplekti, siis CINEMA SCREEN disainielemendid teevad ekraaniraami niivõrd õhukeseks, et see on silmale peaaegu nähtamatu. See võimendab nii 2D kui 3D kogemust. Uut mudelit on võimalik tellida ka koos seinakinnitusega. Nii jääb teleri ja seina vahele vaid paar sentimeetrit, mis jätab seadmest tõelise kunstiteose mulje.

Lisaks eristab LG OLED telereid konkurentidest ka Smart Touch Control, mis on paigutatud ekraani alla. Puutetundlikud nupud võimaldavad lihtsalt kontrollid teleri põhifunktsioone, nagu näiteks kanalite vahetamist, heli ja väljalülitamist.

LG OLED teler ühendab endas turu efektiivseima CINEMA 3D tehnoloogia ja nutiteleri võimalused, viies koduse meelelahutuse täiesti uuele tasandile.