Mobiil võtab järk-järgult arvuti tööd enda kanda

Nutikate mobiiltelefonide pealtung on olnud võimas – mitmed meediumid on juba tähele pannud, et nädalas on aegu, mil nende veebilehekülgede külastajad loevad sisumaterjali just nimelt mobiiltelefoni kasutades.

See graafik, mis ilmestab Guardiani veebiväljaande külastajate vahedeid, näitab, et mobiiltelefonide kasutamine (sinine värv) on hommikul kell 6 eriti kõrge, sama kehtib tahvelarvutite puhul (punane värv). Mobiiltelefonid on nüüd vahendid, millega 35% Guardiani veebiversiooni külastajatest artikleid loeb.

Veebis töötava disainipoe Fab.com puhul toimub enamik mobiiltelefonidega tehtud oste laupäeva hommikul kell 00.00-06.00. Samuti on väga populaarsed laupäeva õhtud, kell 18.00-00.00. Praegu tehakse kolmandik veebipoe ostudest mobiiltelefoniga.

See kõik näitab, miks on mobiiltelefonid nii tähtsaks saanud. Fakt on see, et paljud meist on igal hetkel oma päevast mingit sorti arvuti taga, vahetades vahepeal ainult selleks vajalikke seadmeid. Nii ongi süle- või personaalarvutid olulised tööpäevade jooksul, mil pause sisustavad siiski mobiilsed seadmed, nädalavahetusel on aga kasutusel tahvelarvutid ja nutitelefonid.

Ehk saab tõesti olema nii, nagu Steve Jobs mõned aastad tagasi ennustas, et personaalarvutid saavad kandma peamiselt suuri ja raskemaid ülesandeid ning kergemad funktsioonid viime järk-järgult üle kergematele ja mobiilsematele seadmetele. Arvutit vajame ju ikka, kuid arvutivälise aja täidavad täna ära mobiilsed seadmed.

Loe lähemalt Gigaom portaalist!