Kaks kolmandikku mobiilikasutajatest loeb uudiseid brauseriga

Uudiste agentuurid on iOS, Android, WP7 ja webOS rakenduste loomisele märkimisväärselt energiat kulutanud, samas on neid, kes uudiseid veebilehitseja kaudu loevad, ligi kolm korda rohkem tahvelarvuti ja kaks korda rohkem nutitelefonide puhul. Sellele tulemusele jõudis esmaspäeval avalikustatud Pew Research Center’i uuring.

LG Optimus L9 (P760) Android telefon

Kõigis uuringus osalejatest vastas 60% tahvelarvuti kasutajatest ja 61% nutitelefonide omanikest, et nad loevad enim uudiseid brauseri kaudu. 23% tahvelarvuti kasutajatest ja 28% nutitelefoni kasutajatest kinnitasid, et kasutavad uudiste rakendusi, vastavalt 16% ja 11% vastas aga, et kasutavad rakendusi ja brauserit võrdsel määral.

Uuringus leiti, et mobiilsed seadmed pigem tõstavad uudiste tarbimist, eriti mis puutub tahvelarvutitesse. 43% inimestest, kes tahvelarvutitega uudiseid loevad, vastasid, et see aeg lisandub nende tavapärasele uudiste lugemise ajale. Umbes kolmandik ütles hoopiski, et tänu nendele seadetele kasutavad nad selliseid uudiste allikaid, mida enne ei kasutanud. Samas arvas ainult 24% mobiilsetest uudiste lugejatest, kes tellivad mõnda paberväljaannet, et nad kaaluks mõne veebiväljaande tasulist tellimist.

Loe täpsemalt Mashable portaalist!