Modernne Pennsylvania

Autorite muuseumidest tavatsetakse mõelda kui vanadest viktoriaanlikest majakestest, kus vedeleb igasugust kraami, mis kirjaniku mõistust ja inspiratsiooni mõjutas. Nii pole lugu aga James Michener’i muuseumiga. Michener kirjutas kokku peaaegu 50 ajaloolist romaani, müües umbes 100 miljonit raamatut. Micheneri muuseum ei rõhuta mitte ainult ta enda tööd, vaid tema kodumaa, Pennsylvania kunste.

Pennsylvania arhtektuurijutud on õigustatult keskendunud uuele Barnesi muuseumile Phillys, kuid ka vastavatud Micheneri muuseumi hoone on kastikujumise arhitektuuri suurepärane näide. Kieran Timberlake’i disainitud Putmani Paviljon on tohutu ja kaunite detailidega klaasruum. Tõeline tour-de-force on see, et ruum koosneb 23 jalga kõrgete klaaspaneelide kardinseinast, igaüks umbes 6 jalga lai ja 3350 naela raske.

Siin on Michael Moran’i fotod.

Loe edasi siit.