Juhtivad teleritootjad asutasid liidu, et nutitelerite ja rakenduste tootjate koostööks paremini infrastruktuuri arendada

LG Electronics ja TP Vision (Philipsi telerid) panid hiljuti aluse ametlikule Nutitelerite Ühendusele, millega on liitumas ka teised Jaapani teleritootjad. Ühendus alustab koostööd, mille eesmärgiks on  luua brändiväline süsteem rakenduste arendajatele, läbi mille saaks nad luua atraktiivseid ja platvormist sõltumatuid teenuseid, mis tõstaks uuele tasemele ka nutitelerite kasutamise. Nutitelerite Ühingu asutamisele eelnes 2011. aastal Berliini IFA elektroonikamessil tehtud teade teleritootjate koostööst. Teiste liitujate nimed tehakse teatavaks Ühingu veebisaidil.

Laiemad turuvõimalused

„Enne tänast oli nutitelerite tööstus nii teleritootjate kui rakenduste arendajate jaoks väga keeruline turg, sest erinevate brändide telerid kasutavad erinevaid platvorme ja tehnoloogiat,“ kommenteeris Nutitelerite Ühenduse president Bong-seok Kwon (LG Electronics). „Nutitelerite Ühendus loob suurema mänguvälja, et toota rohkem ja paremaid teleri rakendusi, ning garanteerib tootjatele ja tarbijatele rikkaliku allika filmide, muusika, mängude, sotsiaalvõrgustike ja palju muu tarvis.“

Vähem aega ja kulu

Alain Perrot, Nutitelerite Ühenduse juhatuse liige (TP Vision) on veendunud, et rakenduste arendamise aja ja kulu vähendamine on kõigile kasulik: “Selle asemel, et erinevatel platvormidel portimisele ja testimisele väärtuslikku aega kulutada, saavad arendajad nüüd oma loomingulise tegevuse fokusseerida ainult tarbijatele sobivate rakenduste arendamisele. Nüüd saame me need tõesti kõigile huvitavaks ja lõbusaks teha.”

Et uutele partneritele liitumisprotsess lihtsaks teha ja efektiivseid diskussioone arendada, on asutajaliikmed pannud kokku Nutitelerite Ühenduse konsortsiumi (www.SmartTV-Alliance.org). Üks konsortsiumi põhilistest eesmärkidest on tegeleda spetsiifiliste tehniliste aspektidega, mis aitaks arendajatel rakendused valmis teha ning need erinevate platvormidega teleritel käivitada.

Et seda sorti arendusprotsessi kiirendada, riputab Nutitelerite Ühendus tarkvara arenduskomplekti (SDK) esimese versiooni oma veebilehele. Seda saavad arendajad tasuta alla laadida ning rakenduste puhul kasutada. SDK baseerub vaba võrgu tehnoloogial, näiteks HTML5, ning lubab valminud veebirakendustel käivituda ühingu liikmete nutiteleritel, sõltumata nende konkreetsetest platvormidest.

Nutitelerite Ühendus kavatseb esimest versiooni arendada, SDK 2.0 detailid teatavaks teha ning selle tarkvara kasutusse anda selle aasta lõpuks. SDK 2.0 võimaldab arendajatel luua rakendusi liikmete 2013. aasta telerite jaoks.

Nutitelerite Ühendus on kõigile liikmetele, tootjatele, arendajatele ja sisu tootjatele samavõrd kasulik ning kutsub kõiki huvitatud organisatsioone liituma. Värskeim informatsioon ühingu tegevuste ja plaanide kohta ripub organisatsiooni ametlikul veebilehel (www.SmartTV-Alliance.org), sealhulgas info liikmelisuse, SDK ja arendajate foorumite plaanide kohta.