Intervjuu L-Style disaineriga

Maailmas juhtiv igakuine vidinate ajakiri Stuff intervjueeris Hr. Chul Bae Lee’d, Mobiilse Kommunikatsiooni Disainiosakonna juhti.

L-style disainerid

Mis on L-Stylei filosoofia?

Lihtsalt öeldes keskendub see ajatule tasakaalule. Ma räägin tasakaalust klassikalise ja modernse, väljapaistva ja lihtsa vahel. Samas on see ka tasakaal töövõime ja hinna, luksuse ja praktilisuse vahel. Me püüdsime leida optimaalset punkti nendes elementides, et kehtiks täiuslik harmoonia väga kõrgeklassiliste ja praktiliste elementide vahel.

Millised Optimus L7 disaini elemendid on kõige edukamad?

Ma leian, et Optimus L7-l on väga kõrgekvaliteediline välimus, kuid sel on samal ajal taskukohane hind ja töövõime. Siin on rakendanud kogu esindusliku disaini tehnikat, sealhulgas hõljuvat üldkontseptsiooni, mistõttu tundub see disain esmapilgul olevat palju õhem, kui ta tegelikult on.

Milliseid meetodeid sa disainimisel kasutad?

Üldvälimust kujundades kasutame jätkuvalt pliiatseid, see on traditsiooniline. Kui me aga liigume edasi tehnilise külje peale, siis peame vestlusi inseneridega, ning näiteks detailselt kaameraid kujundades kasutame 3D CAD kaamerasüsteemi. Seega on meie meetodites teatav tasakaal traditsioonilise tehnika ja modernse arvutitehnika vahel.

Mums bija svarīgi radīt dizaina kopējo izskatu, tāpēc zīmējot telefonu, viena no metodēm bija zīmēšana no divu metru attāluma. Darbā tradicionāli mēs joprojām izmantojam pildspalvas un zīmuļus. Turpretī, kad mums jāizstrādā detaļas, kurās nepieciešamas dziļākas inženierzinātnes, kā piemēram kameras, mēs izmantojam 3D CAD kameras sistēmas. Tādēļ tas ir balanss starp tradicionālajām tehnikām un modernajām datortehnoloģijām.

Kui kaua see võtab, et uus disain välja töötada?

Tegelikult võime algse disaini luua juba kahe või kolme nädalaga. Asi on aga selles, et peame hoidma inseneride ja turundajatega aktiivset sidet, et tulemus oleks parem. Niisiis hiljem tavaliselt muudetakse ja parandatakse algset disaini. Terve protsess võtab algusest lõpuni aega kaks kuni kolm kuud.

Kuidas teie arvates nutitelefoni edasi arenevad?

Ma arvan, et mobiiltelefon integreeritakse kuidagi meie keha või moe osaks. Võib-olla arendatakse välja väga paindlikku tüüpi telefon, või hoopis mobiil, mis on kantav. Eesmärk on see, et telefon meiega tulevikus paremini kokku sobiks.