Kõige pühamad paigad maailmas

Meie kaasaja inimeste jaoks on ilusate pühakohtade külastamine tihtipeale eriline hetk, äratades meis aukartust, tuues rahu või tekitades tahtmise teha paigast miljon fotot.

Meie eelkäijate jaoks tähendasid need paigad aga palju enamat. Nende jaoks olid need kohad seotud tugevasti nende spirituaalsuse ja usuga, mis mängisid nende kultuurides olulist rolli.

Siin on mõned kõige pühamad paigad, mida maailmast leida.

Parnassuse Mägi, Kreeka

See lubjakivimägi, mis kõrgub keset Kreekat, üle Delhi, omab tähtsat kohta Kreeka mütoloogias. Lisaks sellele, et mägi on jumal Apollo pühamu, oli see ka koduks Muusadele ning luule ja laulu sünnikohaks.

Mahabodhi Puu, Bodh Gaya, India

Vastavalt Budistlikele traditsioonidele, kui askeetlik Prints Siddhartha oli aastal 500 BC rännakul kohas, mida täna kutsutakse Bihari osariigiks Indias, võttis ta puhkehetke iidse Bodhi puu all. Pärast kolme ööd mediteerimist, ärkas Prints valgustatuna ja leidis vastused oma küsimustele. See ajendas teda minema jagama tarkust ja õpetusi ka teistele. Nii peavadki Budistid seda kohta ja puud kõige pühamaks paigaks.

Sinai Mägi, Egiptus

Mitmed piibellike veendumuste tugisambad on alguse saanud just sellelt mäelt Sinai poolsaarel, Egiptuses. Just sellel mäel olevat Mooses saanud jumalalt tuntud kümme käsku. Kuigi puuduvad kindlad arheoloogilised tõendid, et just see mägi mängib usumaailmas nii olulist rolli, on Kristlikud mungad siiski juba varasest ajast sellesse tugevasti uskunud ja just seetõttu ka mitmeid pühamuid käesolevasse piirkonda rajanud.

Pühasid kohti on maailmas aga teisigi. Et nendega tutvuda, külasta travel.yahoo.com veebilehte.