Maagiline Magic Remote pult

Magic Remote puldi väljatöötamine oli meie arendajatele üks paras väljakutse. Aga nad võtsid selle vastu.

Nad lisasid žestid, innovaatilise suunava funktsiooni, uue kontrollratta ning hämmastava häälrežiimi. Lisaks on uus disain palju ergonoomilisem. Et mõista, kuidas sellise vapustava seadmega valmis saadi, rääkisime me juhtiva tootearendajaga meie LG TV R&D laborist, Mr Sang-Hyun’iga.

Meie: Paljud tahavad kindlasti rohkem kuulda sellest põnevast uuest seadmest, ja eriti selle neljast võtmefunktsioonist, millest me nii palju kuulnud oleme. Alustame näiteks suunavast funktsioonist.

Cho: See on väga sarnane arvutihiirele. Kõik, mida Sa pead tegema, on üks kiire liigutus ja väike klikk. Funktsioonid, mis ennist vajasid 4-5 klikki tavalisel teleripuldil, saavad nüüd väga kiirelt ja lihtsalt tehtud, ja väga loomuliku liigutusega. Lisaks täiustasime me ka puldi täpsust.

Meie: Kuid, juba esimene versioon Magic Remote pult oli päris täpne. Kuidas te seda täiustasite?

Cho: Vastus peitub range raadiosignaalide ja sensoritega testimise taga. Tahtsime seda muuta veatuks, mis tähendab, et seadsime standardiks 7m kauguse telerist.

Meie: Aga räägime häältundmise funktsioonist. See paistab olevat üsna muljetavaldav, kuid selle arendamine polnud kindlasti lihtsamate killast.

Cho: Õige, me soovisime muuta internetiotsingud mugavamaks. Sestap pidi rakendus olema vigadeta, täpne ja töötama ka lärmakas keskkonnas. Sest, kui see pole täpne, siis see ei ole ju mugav, eks? Ja me kohe kindlasti ei soovinud, et inimesed hakkaksid oma teleri peale karjuma nagu mõningate teiste teleritootjate seadmete puhul. Antud juhul peab kasutaja rääkima vaid meie Magic Remote puldi sisse, ja see on suur erinevus. See tõmbas käesoleva aasta CES messil hulgaliselt tähelepanud, sest juba näiteks Las Vegase messihallid olid päris kärarikkad.

Meie: Just, ja häälrežiim toimis sellegipoolest perfektselt… Mis on selle saladus? Kuidas on võimalik, et see on nii võimas ja täpne?

Cho: See on meie ülim saladus! Saan vaid öelda, et uuendame seda igapäevaselt, et see õpiks jooksvalt tundma järjest rohkem uusi sõnu. See eristab isegi Briti, Ameerika ja Kanada aktsente. Hetkel toetab see korea, Ameerika inglise, Ameerika hispaania ja Kanada prantsuse keelt. Töötame aga selle nimel, et see list juba varsti täiendatud saaks.

Meie: See on võrratu. Ja, mida Sa oskad meile rääkida puldil olevast rattast? Kas me saame ka seda võrrelda arvutihiirega?

Cho: Jah ja ei. Tegelikult, kerimine toimib samasuguselt, kuid navigeerimine ja surfamine on palju paremad, eriti keerukamatel lehekülgedel ja veebibrauseris. Proovi järgi ja tajud erinevust koheselt. Lisaks lubab see kasutajal Google Maps’is ja teistes kaardifunktsioonides suumida sisse ja välja. Samuti, telerit vaadates saab kasutada ratast kanalite mugavamaks vahetamiseks.

Meie: Lisaks oleme me kuulnud, et ka žestide režiimi on äärmiselt lihtne kasutada. On see nii?

Cho: On nii. Hoia vaid ratast mõne hetke all ja juba oledki lülitunud žestide režiimi. Hetkel tunneb see ära kaks erisugust žesti, kuid lisame siia nimistusse üsna pea uusi liigutusi. Hetkel on nii, et kui oled antud režiimis sees, siis liigutades pulti paremale-vasakule, saad vahetada kanaleid. Joonistades õhku “V”, avanevad aga programmid või kanalid, mida kasutasid viimati. Lubame, et varsti saab žestidega veebi lehitsedes ka sisse ja välja suumida.

Meie: Pole kahtlustki, Magic Remote puldi ületrumpamine saab olema raske ülesanne. Aga, küsiksime viimase küsimuse disaini teemal – see on ju nii tähelepanuväärne!

Cho: Pole enam ridu kasutuid nuppe! Me oleme selle puldi muutnud väga lihtsaks ja intuitiivseks, ja väga ergonoomiliseks. See sobib suurepäraselt kätte, pakkudes võimaluse lihtsasti ligi pääseda kõigile teleri võimsatele rakendustele.

Oh, onju Magic Remote pult üks maagiline ja vinge seade?!