Reaalajas säutsude kroonika Titanicu reisist

15. aprillil 2012 on Titanicu uppumise 100. aastapäev. Et seda päeva meeles pidada, avas History Press Twitteri konto, kus säutsutakse reaalajas Titanicu teekonnast. Seejuures kirjeldatakse kõike minuti täpsusega, justkui oleks aasta 1912. @TitanicRealTime alustas säutsudega 10. märtsil – üks kuu enne tähtpäeva, mil Titanic oma teed alustas.

Konto, millel on hetkel rohkem kui 4000 jälgijat, kasutab hashtag’e nagu #captain, #crew ja #engineering, et oleks viidates arusaadavam, millest säutsud räägivad. 

Kuna Titanic enne 10. märtsi ei seilanud, siis hetkel säutsutakse vaid huvitavatest faktidest ja jagatakse infokilde. Hetkel, mil laev 100 aastat tagasi teekonda alustas, alustatakse ka ’päris’ säutsudega tegevuskirjeldustest, mis lõpuks kajastavad ka kokkupõrget suure jäämäega, mis Titanicule ka saatuslikuks sai.

Lisaks on History Press’i poolt oodata ka Titanicu ja selle laevavraki uurimuste-teemalist iPad rakendust. Rakendus sisaldab taustinformatsiooni Titanicust, selle fotosid, biograafiaid, jne.

Kas pole põnev? Tutvu teemaga lähemalt Mashable.com veebilehel.