LG esitles nutikat kodulahendust

LG Electronics esitles hiljutisel World Smart Grid Expo 2011 üritusel Soulis, Koreas oma nutika kodu lahendust Smart Place. See on mitmekülgne tark võrguseade Smart Grid, mis kasutusel hetkel ligikaudu 6000 kodus, 185m2 pindalaga testpiirkonnas Jeju saarel.

Nutikas kodu

Smart Grid rakendab info- ja telekommunikatsioonitehnoloogiat juba olemasolevates energiavõrkudes, mis võimaldab elektrienergia pakkujatel ja tarbijatel jagada reaalajas teavet energia kasutamise kohta, suurendades nii energia kasutamise tõhusust. Smart Place’i puhul rakendatakse Smart Grid tehnoloogiat kodudes, kus kasutatakse paljusid traditsiooniliselt energiamahukaid elektroonikaseadmeid. Smart Place suurendab kodust energiatõhusust vähendades voolutarbimist ning hallates alternatiivsete energiaallikate kasutamist.

Nutikas kodu

Smart Place toimib tänu LG Smart Serverile, mis toimib väravana energiafirma ja erinevate koduste elektroonikatoodete (nt LG CINEMA 3D Smart TV teleri, LG nutika külmiku, nutikate pesumasinate ning päikesepaneelide) vahel. Smart Server kogub reaalajas infot pere üldise energiatarbimise ja elektriarve kohta. Kasutades seda teavet, kontrollib ja haldab Smart Server tsentraalselt kõiki energiatarbimisse ühendatud seadmeid. Seejuures on samavõrd oluline see, et olenevalt rohelise energia kättesaadavusest valib Smart Server automaatselt suurema ökonoomsusega energiavarude kasutamise.

Nutikas kodu

Iga seade, mis on ühendatud kodusesse Smart Grid võrku kasutab vastavalt oma LG Smart tehnoloogia vajadusele energiat, suurendades kodust nii energiakasutamise tõhusust veelgi. Kui Smart Server tuvastab, et elektriarve on muutumas ebatavaliselt kõrgeks, LG CINEMA 3D Smart TV telerid lülituvad automaatselt energiasäästmise režiimile. LG Smart külmikud ja LG Smart konditsioneerid maksimeerivad oma energiatarbimist, külmutades ja jahutades intensiivsemalt tipptunni välistel tundidel, mil elekter on odavam, minimeerides omakorda elektrikulu tipptarbimise ajal. Ka LG Smart pesumasinad käituvad ja töötavad sama põhimõtte järgi.

Kuigi LG Electronics on Smart Place projektis juhtivaks töövõtjaks, on kogu selle tulemuse taga siiski sünergia, mis saavutatud tänu erinevate LG ettevõtete koostööle – ettevõtete nagu LG Chem, LG U + ja LG CNS.
Smart Place projekt esimene etapp lõppes käesoleva aasta juunis, kui LG sai valmis vajaliku infrastruktuuri ehitamisega. Teine faas on hetkel aga juba käimas. Plaanitav lõppaeg sellel on mai 2013, kui LG on lõpetanud mitmesuguste katsete ja uuringutega ning hakanud laienema oma Smart Place süsteemiga ka kodudesse väljaspool Jeju Smart Grid testpiirkonda.