LCD versus LED … ?

Kas Sa oled kunagi telerit ostes mõelnud, kas see on ikka õige valik?

Kuna teleriost on suur investeering, siis ainuõige nõuanne on, et õpi paremini tundma tehnoloogiat, et teha õige valik.

LED teler

Nii palju, kui on olemas erinevaid LCD paneeliga telereid, on turul saadaval ka erinevaid LED-tüüpi telereid.

Mida Sa võib olla aga ei teadnud on tõsiasi, et suurem osa nendest nn “LED teleritest”, mis hetkel turul, on tegelikult LCD Telerid, millel lihtsalt LED taustvalgustus. Kuna LCD ei saa ise valgust eraldada, vajavad nad valgusallikat. Varasemad LCD Telerid kasutasid CCFL taustvalgustust, mis pole ka paha, kuid on siiski tumedam ja energianäljasem kui LED valgustus, mis on leidnud laialdast kasutust enamustest tänapäeva LCD telerites. Need uued valgustid pole mitte ainult erksamad vaid hoiavad kindlasti ka elektriarvete pealt kokku.

Kõlab ju hästi? Siiski on neid erinevaid teleritüüpe nii palju. Seega tuleks nende vahel orienteerumine kasuks.