Taasluues reaalsust

Mis põhjusel peame Rembrandti teoseid kõrgemaks kunstiks kui kriipsujukusid ürgsetes koobastes? Kas me hindame elegantsi? Rafineeritust?

Koobas

Ürgaja koopamaalingud, nagu Prantsusmaa Lascaux, võluvad meid oma lihtsuses. Ühtlasi on nad aknaks eelajaloolisse maailma. Kuid see, mis meid kunsti puhul kõige enam kütkestab, on kujutise sügavus ja selle oskuslik ning kunstipärane reaalsuse kujutamine.Kuna meie maailm on loomulikult kolmedimensiooniline, siis pole ime, et meie soov on kujutada maailma nii täpselt kui võimalik: Escher’i optilistest illusioonidest ja Da Vinci skulptuuridest kõige lihtsamate kolmedimensiooniliste jõulukaartideni.

Vastupidiselt kunstile, on televisiooni puhul mindud vastupidist teed: viimase 50 aasta jooksul on televisioon muutnud meie kolmedimensioonilise elu kahedimensiooniliseks. Kuigi 3D filmid on olemas olnud juba enam kui 100 aastat, siis 3D telerid hakkasid meie kodudesse ilmuma alles viimasel aastakümnel.

Nüüd, kui 3D teeb revolutsiooni ka telerite maailmas, on inimeste hulgas kasvamas soov näha enamat. Viimase nimel pingutab ka LG: taasluua reaalsust tema igakülgses täiuslikkuses.

LG 55LW980S 3D Smart TV teler

LG on 3D tehnoloogia arendamisel maailmas esirinnas. LG pakub mitmeid 3D-l põhinevaid tooteid: väreluse vaba tehnoloogiaga varustatud CINEMA 3D telerist tipptasemel 3D toodetevalikuni, sealhulgas 3D monitore, sülearvuteid ja projektoreid.

Oleme me ju sündinud 3D maailma, seega on arusaadav meie soov näha reaalsust selle loomulikus olekus. Kui meie umber on nii palju suurepäraseid kolmedimensioonilisi kunstiteoseid, siis miks ei sooviks me nautida samasugust efekti ka teleriekraanil?