800-meetrine päikesetorn

Austraalia firma EnviroMission on teada andnud oma plaanist ehitada koguni 800 meetrit kõrge päikesetorn, mis hakkaks valmis saades päikeseenergia jõul tootma ligi 200 megavatist elektrit kogu USA Arizona osariigile.

800-meetrine päikesetorn

Seejuures tuleks mainida, et hetkel kõige kõrgem pilvelõhkuja Burj Khalifa, mis asub Dubais, on vaid 28 meetrit kõrgem kui plaanitav EnviroMissioni päikesetorn.

Samas on uue torni ehitamisel kasutatav tehnoloogia mõnevõrra erinev nendest seadmetest, mis toodavad tavapärast päikeseenergiat. Kasutusel ei ole ei päikesepaneele ega peegleid. Seevastu nõuab torni tööshoidmine hoopis kolme erineva tehnoloogia, sh kasvuhooneefekti ning tuuleturbiinide koostööd. Nimelt soojendatakse päikese toimel torni põhjas olevat õhku läbi ümmarguse läbipaistva katuseklaasi, tänu millele tekib soojuskonvektsioon, mille tõttu suunavad turbiinid ja uhavad õhku tornis ringi. Just see õhuvool panebki liikuma turbiinid, mis toodavad elektrit.

Uuri käesoleva päikesetorni ning seal kasutatava tehnoloogia kohta täpsemalt abyteofenews.com veebilehelt.