Maitsvat jäätist saab valmistada ka kodus

Eestis on jäätise söömine väga populaarne ning kuumadel suvepäevadel võivad ka suuremate kaupluste külmaletid üsna hõredad olla. Samas saab jäätist valmistada ka täitsa omas kodus, oma retsepti järgi. Toomegi näiteks ühe lihtsa jäätiseretsepti, sest ise jäätist valmistades pead sa teadma täpselt, millest see koosneb. Lisaks sellele, on kodune jäätis palju odavam, kui poest ostetu.

Jäätis

Walesi printsi suhkrujäätis

Kõige paremini sobib selle jäätise valmistamise tarbeks pruun rafineerimata demerara suhkur või mõni muscovado suhkur. Aga kindlasti peab suhkur olema pehme, mitte kõva.

Jäätise jaoks läheb vaja:
85g rafineerimata pruuni suhkrut
500ml vahukoort

Esmalt klopi vahtu vahukoor, lisades samal ajal vaikselt suhkrut.

Klopi, kuni vahukoor on kõva ning kraabi see sügavkülma jaoks sobivasse karpi. Koputa vaikselt karpi vastu lauda, et eemaldada jäätisest õhutaskud. Seejärel kata see küpsetuspaberiga ja sule karp. Lase jäätisel seista vähemalt üks öö. Parema maitse saavutamiseks võib seda hoida külmas siiski umbes kolm päeva.

Loe edasi Ft.com veebilehelt.