Hübriidautosid hakkab vedama päikesepatareide abil töötav parvlaev

Alates sellest kuust hakkab uusi Toyota hübriidautosid üle Atlandi ookeani vedama laev, mis on varustatud hiiglaslike päikesepaneelidega, et vähendada aluse kütusekulu ja CO2 heitkoguseid. Parvlaev Auriga Leader suudab korraga vedada kuni 6 200 autot.

Päikesepatareid

Esialgsetel testimisel selgus, et päikesepatareid suudavad toota umbes 1% kogu laeva tarbitavast elektrienergiast. Tegelikkuses tähendab see väike protsent aga seda, et kokku on võimalik hoida umbkaudu 13 tonni kütust. Samas aga leiti, et päikeseenergia kasutamine on liiga ebastabiilne energiaallikas – ka väikseimad ilmamuutused võivad põhjustada elektrikatkestusi.

Insenerid leidsid aga sellele probleemile lahenduse. Nad töötasid välja hiiglaslikud päikesepaneelid. Tulevikus loodetakse see leiutis seeriatootmisse panna, nii et seda oleks võimalik kasutada ka teistel hiiglaslikel kaubalaevadel, et vähendada keskkonna saastet.

Pikemalt loe sellest edumeelsest tehnoloogiast Wired.com veebist.