Veneetsia biennaal

Veneetsia biennaal on rahvusvaheline kujutava kunsti suurnäitus aastast 1895, mis on olnud juba üle saja aasta üks maailma prestiižsemaid kultuuriinstitutsioone maailmas. Asutamisest saadik on see olnud avangardkunsti lipulaevaks, propageerides uusi kunstitrende ja organiseerides kaasaaegse kunsti näitusi.

Veneetsia

Alguse sai see kõik 19. aprillil 1893. Aastal, kui Veneetsia linnavalitsus linnapea Riccardo Selvacio ettepanekul võttis vastu resolutsiooni, millega otsustati luua kunstibiennaal Itaalia kunsti eksponeerimiseks. Üritus plaaniti pidulikult avada 22. aprillil 1894. aastal. Paraku lükkus üritus edasi ning esimene kunstinäitus toimus hoopis aasta hiljem – 30. aprillil 1895. aastal. Alates sellest ajast on näitus toimunud iga kahe aasta tagant.

Tänavu toimub juuni algusest kuni novembri lõpuni juba 54. Veneetsia Biennaal. Rohkem infot selle kaasaaegse kunsti suursündmuse kohta leiad biennaali kodulehelt.