Kaevudes 3D-telerite tehnoloogilistesse vaidlustesse läbi pildi kvaliteedi

Hiljuti on tekkinud suur diskussioon selle ümber, kas FPR (Film Patterned Retarder) tehnoloogia on Full HD või mitte. Esiteks tuleks aga defineerida, mis Full HD tegelikul on.

Vaatenurk

Üldiselt on Full HD või 1080p ekraan, mis on 1920 pikslit lai ning 1080 pikslit kõrge. See võimaldab inimsilmal loendada ning tajuda kõiki 2 073 600 pikslit (1920 X 1080).

Üle kahe miljoni piksli korral on need 3D-telerites loetavad prillidega ning seda nii SG kui ka FPR tüübi puhul. Teisisõnu on vaidlus SG ja FPR tüüpide resolutsioonide üle mõttetu. Miks? Sest nendel mõlemal on sama resolutsioon.

Telekaid, monitore või mobiiltelefone ostes tuleb meeles pidada, et vaatenurk poes ning kodus on erinev. Enamus seadeid küll pakub 180-kraadist vaatenurka, kuid 3D-telerite puhul on see siiski piiratud. Niisiis tulekski vaadata, kas piiratud vaatenurk tekitab ka tegelikult probleeme.