LG Cinema 3D TV Guinnessi rekordite hõnguline tutvustus Pariisis

LG korraldas eelmisel nädalal Pariisis ekstravagantse ürituse tähistamaks uue LG Cinema 3D TV telerite tooteseeria turuletoomist.

1500 külalist nautimas perefilmi „Rio"

Pariisi suursuguses Le Grand Palasis nautisid ligi 1500 kutsutud külalist üle Euroopa LG Cinema 3D TV debüüti suurel 27 m x 11m ekraanil, millel näidati perefilmi „Rio”. Üritusel löödi korraga kahte Guinnessi maailmarekordit – suurim hulk inimesi, kes samas ruumis korraga 3D filmi vaatasid ning suurim 3D ekraan maailmas. Mõlemad rekordid kinnitati kohe peale ürituse lõppu. Üritusest võtsid osa ka sellised kuulsused nagu näitlejad Sophie Marceau ja Isabelle Giordano ning filmirežissöör Claude Lelouch.

„Tahame kõigile näidata, kui põnevad on meie uued 3D telerid ning miks oleme kindlad, et just nendes kasutatav tehnoloogia muutub peatselt tööstuse standardiks” ütles LG Electronics Home Entertainment Company asepresident ning müügi- ja turundusjuht Kyung-hoon Byun.

Samal ajal, kui kõik eelmise aasta tähtsamad 3D telerite uuendused tuginesid aktiivprillide tehnoloogiale, on LG oma tooteseerias turule tulnud Film Patterned Retarder (FPR) tehnoloogiaga, mis on vaba varasemate 3D telerite puudustest. FPR tehnoloogia lisab LCD-ekraanile veel ühe uue polariseeruvat valgust suunava kile kihi, mis võimaldab ekraanilolevaid kujutisi optimeerida mõlema silma jaoks ning lubab koos 3D-prillidega värelusevaba pilti.

LG mugavad ja soodsad 3D-prillid, mis on läbinud Euroopa TÜV ja Intertek sertifitseerimise, kaaluvad vaid 16 grammi ja ei sisalda ühtegi elektrilist osa, mistõttu on need vabad elektromagnetkiirtest ja ei vaja kunagi uuesti laadimist.

Uue teleri kõrge pildikvaliteedi üks tegureid on ka LG 3D Light Boost tehnoloogia – peenike filmilint, mis tagab 3D pildi maksimaalse ereduse ning lubab 3D kujutisel olla varasemast teravam ja selgem. Tänu laiemale vaatamisnurgale saab CINEMA 3D-teleriga 3D-pilti vaadata ka suurem hulk inimesi korraga ilma, et pildikvaliteet peaks kannatama.

Cinema 3D käsitleb ka teist probleemi, mis mõjutas varasemaid 3D telereid – sisu puudust. Uue tehnoloogiaga 2D-pildi konverteerimisel 3D-pildiks pakuvad LG Cinema 3D telerid parimat 3D sisu lennult, mis tähendab, et kasutajatel on alati, mida nautida.

Pariisis demonstreeris LG oma 3D tehnoloogiate taset ning teatas valmidusest viia järgmise ülesandena 3D telerid tarbijate eluruumidesse.

CINEMA 3D TV põhiomadused:

 • Virvendusvaba ekraan (Intertek/TÜV sertifitseeritud)
 • 3D Light Boost tehnoloogia
 • Micro Pixel Control
 • Kerged ja mugavad prillid
 • Lai vaatamisnurk
 • 2D-pildi konverteerimine 3D-pildiks
 • Smart TV Home Dashboard, Magic Motion Remote Control, SmartShare, Premium Content funktsioonid, LG appid ja interneti brauser (v.a. LW4500)
 • LED Plus taustavalgustus
 • TruMotion 200Hz (LW6500) / TruMotion 100 Hz (LW5700, LW5500, LW4500)
 • Smart Energy Saving Plus energiasäästusüsteem
 • DLNA/DVR valmidus
 • DivX Plus/ HD
 • Clear Voice II
 • AV Mode II