Kõrgete kontsade tormiline ajalugu

Olete kunagi mõelnud kõrgete kontsade ajaloole? On ju teada, et naistel on olnud kõrgete kontsadega alati vägagi tormiline suhe – näevad kaunid välja, kuid pole alati kõige mugavamad. Kui palju me siis teame nendest kaunitest piinavahenditest?

Kõik algas juba 1533. aastal Prantsusmaa kuningannast Catherine de Medicist, kes kandis 5cm kõrguseid kontse, et näha kohtus oma käsilasi näost näkku.

Kõrge kontsaga kingad

Mõned sajandid hiljem aitas aga üks teine naine kaasa kontsade populariseerimisele – 50ndate sekspomm Marilyn Monroe leidis stiletode abil viisi, kuidas lisada oma niigi seksikasse kõnnakusse veel enam teravust.

Marilyn Monroe

Seevastu eelistas stiiliikoon Audrey Hepburn hoida ennast maale veidi lähemal šikkide ja praktiliste kingadega, mille kontsa kõrgus oli kuni paar sentimeetrit. Tänastest kuulsustest on need lemmikuteks ka USA esileedil Michelle Obamal, kes on selle trendi taas ausse toonud.

Audrey Hepburn

Kuid veel enne seda, kui Carrie Bradshaw tegi Manolo Blahniki kingadest kummardusobjektid kõigi maailma naiste jaoks, oli disainer juba ise 70ndatel toonud kaasa revolutsiooni, kui lõpetas kõrgete platvormide võidukäigu ja taaselustas peenikese kontsaga stiletokingade võlu.

Kingadest

Kingatrendid võivad muutuda hooajast hooaega, kuid üks on alati kindel – kontsad tulid, et jääda!

Huvitavat videot eri ajastute kingamoest on võimalik näha veebilehel stylelist.com.