Kui suur on tegelikult Interneti mõjuvõim?

Viimaste nädalate sündmuste valguses võib tekkida nii mõnelgi küsimus, kui palju me teistest riikidest ja nende ajaloost teame ning kas me tajume ka reaalset mõju, mis võib avalduda näiteks Egiptuses toimunud sündmuste tagajärjel. Tihtipeale võivad kuskil kaugel toimuvad rahutused jätta inimesi küllalti külmaks, kuid arvestades, et Marshall McLuhani ettekuulutus globaalsest külast on saanud reaalsuseks, siis tegelikkuses on need revolutsioonilised sündmused meile lähemal, kui arvata oskame.

Egiptus

Ei saa märkimata jätta, et Egiptuse rahutustes on olnud oluline roll internetil. Konkreetsemaid järeldusi selle mõjust revolutsiooni käigule saab teha ilmselt mõne aja pärast, kuid juba praegu arutletakse selle üle, millist mõju omab infotehnoloogia tervet maailma puudutavatele sündmustele.

Nii on sel juba tehnoloogiablogis Gizmodo sõna võtnud interneti guru Dave Pell ja püstitanud küsimuse, kas internetti võib pidada jumalaks. Samuti arutleb The New Yorkeri kodulehel ilmunud artiklis tunnustatud ajakirjanik Malcolm Gladwell, kuivõrd on Egiptusele vaja Twitterit.