Miks me tegelikult armastame jäätist?

Miks inimesed eelistavad ühtesid toite teistele, on paljuski seotud toidu maitse ja tekstuuriga. Kui maitse on meie jaoks üsna arusaadav, siis toidu tekstuuriga seonduvat müsteeriumit on teadlased alles hakanud lahendama.

Toidud

Praeguseks on Philadelphia teadlased avastanud, et süljes leiduv ensüüm nimega amülaas, mis aitab lagundada tärklist, mängib olulist rolli ka erineva tekstuuriga toitude meeldivuses. Hiljutine geneetiline uuring näitas, et inimesed toodavad silmatorkavalt erineval määral amülaasi ja mida rohkem ensüüme inimestel suus on, seda kiiremini suudavad nad tärkliserikkaid toite lagundada. See seletab ka asjaolu, miks meile meeldivad sellised tärkliserikkad toiduained nagu pudingud, jäätis ja šokolaad.

Lähemalt saab antud teemal lugeda Wall Street Journali kodulehelt.