LG 3D

Eelmisel kuul tutvustas LG oma versiooni 3D-tehnoloogiast ning tõi lisaks turule ka kaks paari uusi prille, mis on taasesitamisel vajalikud ja, mille läbi tekitatakse meie silmade abil ajule ettekujutus ruumilisest pildist.

LG Cinema 3D tehnoloogia

Selleks, et luua kolmemõõtmelist pilti on vaja, et vasak ja parem silm näeksid erinevaid kujutisi.

LG Cinema 3D tehnoloogia

Siiski, ka ilma selle efektita on see võimalik. Oma ulatuslikelt ekraanidelt edastatakse IMAX-kinodes filme inimese perspektiivitunnetuse abil nii, et see tundub meile lõpuks kolmemõõtmelisena.

Vaata näiteks seda pilti. Tänu kontrastsusele tajume, et need telefonid, mis on pildi kummaski ääres on veidi eespool ning modellid, kes telefone hoiavad on telefonides umbes pool sammu taga. Sellisel moel luuaksegi kolmemõõtmelist pilti.

LG Cinema 3D tehnoloogia

2010. aasta märksõnaks on kindlasti 3D-telerid ja –televisioon. Kõik suuremad tootjad on keskendunud 3D-telerite ja loomulikult ka –prillide tootmisele. Selles vallas on praegu juba palju ära tehtud, siiski nii mõnelegi vaatajale võib 3D-telepilt tekitada pearinglust. Seega arvavad eksperdid, et uue tehnoloogi tulekuks pole turg veel lõplikult valmis.

Hoolimata sellest tuuakse 2010. aasta FIFA World Cup spordisõpradeni 3D-formaadis.

Hiljuti on turule jõudnud ka esimesed Blu-ray mängijad. Pildil on LG 3D Network Blu-ray Disc mängija, BX580.