Solarises avati põnev interaktiivne näitus Leonardo da Vinci leiutistest

Solarise Keskuses Tallinnas avati maailmakuulus rändnäitus LEONARDO DA VINCI: Inimene, Leiutaja, Geenius. Interaktiivsel näitusel saab lähedalt tutvuda Leonardo da Vinci revolutsiooniliste leiutistega, mis mõjutasid erinevate tööstusharude arengut ja mõjutavad inimkonda tänapäevalgi.

Leonardo da Vinci

Näitus paljastab leidlikkuse ja geniaalsuse oma ajast ees olnud mehes, uurib müüte ja legende, mis ümbritsevad Leonardo elu ning paneb järele mõtlema, kuidas tema pärand inspireerib ning esitab väljakutseid tänapäeval.

Näitusel on väljas joonised, interaktiivsed masinad ning arvuti simulatsioonid, mis on valmistatud koostöös Viini Rakendusliku Kunsti Ülikooliga. Näitusel saab tutvuda ligi 60 Leonardo kõige innovaatilisema leiutise mudeliga, mis on valmistatud originaaljooniste järgi Itaalia puuseppade poolt Leonardo eluajal saadaolevatest materjalidest: puidust, riidest, köitest ja metallist.

Lisainfot näituse kohta leiad siin.