LG korraldatud mobiilisõnumite maailmavõistluse võitis Korea tiim

Eelmisel nädalal selgusid New Yorgis LG Mobile World Cup Championship’il maailma kiireimad sõnumisaatjad. Võidutiim, kuhu kuulusid 18 aastane Young-Ho Bae ja 17 aastane Mok-Min Ha on päris Koreast, sai auhinnaks 100 000 USA dollarit.

LG Mobile World Cup Championship

Finaalis osales kokku 26 noort 13 riigist. Võistlus koosnes mängudest, mis panid proovile sõnumisaatjate tippimiskiiruse.

Teisele kohale tulid ameeriklased Morgan Dynda ja Kate Moore, kes said auhinnaks 20 000 dollarit. Kolmandaks jäid argentiinlased Juan Ignacio Aufranc ja Agustina Montegna, auhinna suurus 10 000 dollarit.

LG maailmakarikas osalesid USA, Kanada, Argentiina, Indoneesia, Portugali, Brasiilia, Venemaa, Lõuna-Aafrika Vabariigi, Mehhiko, Korea, Hispaania, Austraalia ja Uus-Meremaa tiimid.

Kohapeal selgus ka Guinnessi rekordite raamatu uusim sõnumitoksijate kiirustšempion, kelleks on 27aastane Portugali kutt Pedro Matias. Pedro suutis 264 tähemärgist koosneva lühendi- ja veavaba teksti klahvistikust välja meelitada 1 minuti ja 59 sekundiga. Delfi.ee kirjutab, et eelmine rekordihoidja oli 2005. aastast soomlane Arttu Harki, kellel kulus 23 sekundit rohkem.