Disainiöö Tallinnas

Tallinnas toimus juba neljandat korda Rotermanni kvartalis kultuurifestival, kus oli avatud lounge ja õhtuti ka klubi ning toimus palju erinevaid üritusi, alustades moeshowdest ning lõpetades oksjonitega.

Disainiöö Tallinnas

Tänavusel üritusel kohtas mitmeid moe-showsid, performanceid, sai vaadata välikino, osaleda õueelu väärtustavates ettevõtmistes, workshoppides tootetutvustustes ja disainioksjonitel. Külastajaid harivate või meelt lahutavate ettevõtmiste eesmärgiks oli demonstreerida, kuidas disain käivitab innovatsiooni ning kuidas leidliku disaini abil saaks leevendada majandussurutist.

Paljude etteastete hulgas võis kohata näiteks, kuidas Tallinna tänavatele valgusid hispaania kunstniku Javier Nunez Gasco firma Kerjuste Kompanii (Misérias Ilimitadas) punaste neoonplafoonide ja kullaga kaunistatud nahkkohvritega varustatud kerjused.

Firma juhina pidas Nunez eesmärgiks Tallinna Disai¬niööl teenida kasumit, mille ta investeerib oma järgmistesse sotsiaaleksperimentidesse. 20 protsenti kasumist läks aga Disainiöö eelarvesse. Kunstnik usub, et kerjamine aitab muu hulgas lahendada Eestis ja Euroopas lokkavat töötusprobleemi, selgitab Disainiöö üks korraldajaid Gurjanova.

Tallinnas toimus Rotermanni kvartalis kultuurifestival, sai vaadata välikino, osaleda õueelu väärtustavates ettevõtmistes, workshoppides tootetutvustustes ja disainioksjonitel.