Vogue

Vogue on üks maailma tuntumaid moe- ning elustiili ajakirju, mis hetkel ilmub lausa 21 riigis, sealhulgas USA-s ning Inglismaal. Kriitikud on igakuist väljaannet nimetanud maailma kõige mõjukaimaks moeajakirjaks.

Vogue

Vogue on asutatud Arthur Baldwin Turneri poolt 1892. aastal ning algselt ilmus ajakiri iganädalaselt. Peale Turneri surma võttis ajakirja üle Condé Nast, kes suurendas tiraaži ning kasumit kordades, olles edukas ka Inglismaa ning Prantsusmaa turul. Väljaandele osutusid läbimurdelisteks 1960. aastad, mil peatoimetaja Diana Vreeland otsustas, et ajakiri peab avameelselt kirjutama seksuaalsust käsitlevatel teemadel, kuna sel ajal oli USA-s ning ka mujal Euroopa riikides toimumas nn. seks-revolutsioon.

Tänapäeval toob ajakiri lugejateni pilte kõrgmoe lavadel toimuvast ning rikaste ja kuulsate inimeste elust. Vogue peateemadeks on eelõige mood, avalik elu ja disain, kuid lisaks sellele võib ajakirja kaante vahelt leida ka artikleid kunstist, poliitikast ja kultuurist. Vogue’i on siiski ka laialdaselt kritiseeritud küsitavate väärtushinnangute tõttu. Paljud leiavad, et ajakiri propageerib piitspeenikesi tüdrukuid, näidates ebatervislikke eluviise.