Eesti Kunstimuuseum

Tänane Eesti Kunstimuuseum (KUMU) on institutsioon mitmetest erinevatest muuseumidest: Kadrioru kunstimuuseum, mille alla kuuluvad Kadrioru loss ja Mikkeli muuseum, Niguliste muuseum ja Adamson-Ericu muuseum. Alates 2006. aasta veebruarist on Kadriorus külastajatele avatud Kumu kunstimuuseum – Eesti Kunstimuuseumi uus peahoone.

Eesti Kunstimuuseum

Esmakordselt oma peaaegu sajandipikkuse ajaloo jooksul on Eesti Kunstimuuseumil spetsiaalselt muuseumi vajadustele vastav ja eesti kunstile vääriline hoone. Kumu on kaasaegne multifunktsionaalne kunstimuuseum, mis koondab endasse näitusesaale, erinevaid võimalusi pakkuvat auditooriumi ning noortele külastajatele ja kunstihuvilistele mõeldud hariduskeskust.

Eesti Kunstimuuseumi missioon on koguda, säilitada, uurida ja vahendada visuaalkultuuri väärtusi näitusprogrammide ja projektidena teaduslikel, hariduslikel ja vaba aja veetmise eesmärkidel. Lisaks filiaalide tegevusele on Eesti Kunstimuuseumi eesmärgiks arendada kunstiteadlikkust terves Eesti ühiskonnas.