Titanic

RMS Titanic oli oma aja suurim ning võimsaim aurulaev, mis kaalus 46 328 tonni, oli 269 meetrit pikk ja 28 meetrit kõrge. Firmale White Star Line kuulunud laeval oli kokku 29 aurukatelt, mis võimaldasid laeval sõita 43 km/h. Titanic oli väga luksuslik, selle pardal oli võimla, bassein, türgi saun, raamatukogu ja squashiväljak, lisaks sellele 4 lifti, millest 3 olid mõeldud esimese ning üks teise klassi reisijatele.

Titanic

Laev oli oma aja arhitektuuriline tipp. Laeva oli jagatud veekindlate vaheseintega 16 osaks, mis paljude arvates tähendas seda, et laev on “praktiliselt uppumatu“. Kahjuks Titanic seda siiski ei olnud, vajudes vetesügavustesse juba oma esimesel sõidul 14. aprillil 1912 jäämäega kokkupõrke tagajärjel. Kuigi laev mahutas 3547 inimest, oli päästepaatides kohti vaid 1178 inimesele, hoolimata sellest, et laeval oli niigi rohkem päästepaate, kui selle ajal nõuded ette nägid.

Titanicul oli neli 19 meetri kõrgust korstnat, millest tegelikult töötas vaid kolm, üks oli lisatud vaid ilu pärast, täites hoopis ventilatsiooni eesmärki. Lisaks reisijate veole täitis laev ka kuningliku postiauriku kohust, millest tuleneb ka laeva nime eesliide RMS- Royal Mail Steamer. Teadete saatmine Ameerika ning Euroopa vahel maksis palju, ning seda said endale lubada vaid väga rikkad inimesed.

Titanicust vändati 1997. aastal suurejooneline linateos, mis läks maksma müstilised 200 miljonit dollarit. Paljud pidasid nii kalli filmi kasumisse jõudmist väga raskeks, kui mitte võimatuks. Film „Titanic” osutus aga üliedukaks, olles juba 1998. aasta 16. augustiks teeninud ainuüksi USA-s tagasi peaaegu 600 miljonit dollarit.